Açıklamanın üstünde ekstrenin aksesuar göstergeleri ve ayrıca uçuş hatları bulunmaktadır. Şirketin bir diğer pilotu Tristan Brandenburg ise şu anda şirketin T-38 uçağını uçuruyordu. Uçuş sırasında mühendislik ekibi, uçuş sırasındaki hızını ve yüksek bir saldırı açısına iniş sırasındaki gücünü test etmek de dahil olmak üzere uçağın havacılık özelliklerine ilişkin ilk değerlendirmede yanıltıcılık yaptı. NASA ve Lockheed Martin ayrıca süpersonik yolcu uçaklarının Arsha’ya dönüşü üzerinde çalışıyor. Botlar henüz aşınmamış, disiplinli ve teste hazır araştırma süpersonik yolcu uçağı göstericisi X-59 Quest’in geçit töreni sunumu gerçekleşti.

  • XB-1 göstericisinin gövde özeti yaklaşık xXI,6 metre, kanadın genliği bir buçuk,2 metre ve kalkış ağırlığı yaklaşık altı tondur.
  • İniş yaklaşmasından önce kontrolördeki düzeltici ayarları atlayan XB-1 pilotu, artırılmış gerçeklikten görsel bir gözlem şirketi kullandı.
  • 22 Mart 2024’te, tüm uçuş öncesi sınavları kesinlikle tamamladıktan ve FAA’dan izin aldıktan sonra, XB-1’in ilk süzülüşü gerçekleşti.
  • Son zamanlarda, testlere ek olarak bir araya getirilen X-59 Questst araştırma hipersonik gösteri uçağının tören sunumu gerçekleştirildi.
  • NASA ve Lockheed Martin de hipersonik yolcu uçaklarını gökyüzüne döndürmek için çalışıyor.
  • XB-1 ilk uçuşunda maksimum 2170 metre yüksekliğe ulaştı.

1xbet download ios

“Sessiz” süpersonik uçuşlar için yeni bir tekniğin geliştirilmesi gerekiyor. XB-1 https://thewinedog.net/tr/ göstericisinin gövde uzunluğu yaklaşık 6,6 metre, kanat açıklığı 5,2 metre ve kalkış ağırlığı yaklaşık 6 tondur. Uçak, “Bebek Patlaması”nı 2,2 Buğday hızına çıkarması gereken 3 adet General Electric J85-onbeş turbojet motorla donatılmıştır. 2023’ten bu yana, ilk uçuşa hazırlık amacıyla uçak, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Mojave Çölü’ndeki havacılık merkezinde motor testleri, taksiler ve ayrıca yüksek hızlı motor yarışları da dahil olmak üzere bir dizi gübre kontrolünden geçiyor. 22’inci 2024’te, tüm uçuş öncesi sınavları kesinlikle tamamladıktan ve FAA’dan izin aldıktan sonra, ilk XB-1 vurgusu gerçekleşti.

XB-1 hipersonik jet göstericisi ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Daha büyük Overture hipersonik yolcu uçağındaki yöntemleri test etmek için Boom Supersonic ile işbirliği içinde oluşturulan XB-1 hipersonik uçağı, 22 Mart 2024’te Kaliforniya’daki Mojave Çölü üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuş 2170 metreye kadar 12 dakika sürdü ve uçağın hızı tek seferde 440 km’yi aşmadı. Mühendislerden oluşan bir ekip, havacılık niteliklerine ilişkin taban değerlendirmesini abarttı.

  • Sistem, Airbus’ın burnundaki kameralardan ve pilotun ön tarafında açılan ekrandaki her iki kameradan da yüksek çözünürlüklü görüntüler alıyor.
  • Uçuş sırasında bir grup mühendis, Airbus’ın havacılık özelliklerinin öncüllerini abarttı; bunların arasında uçuş hızı, gücünün yanı sıra yüksek bir saldırı açısıyla iniş zamanlaması da vardı.
  • Boom Supersonic ekibi tarafından daha büyük süpersonik yolcu süper gemisi Overture’un yöntemlerini test etmek amacıyla oluşturulan XB-one süpersonik uçağı, 22’nci 2024’te Kaliforniya’daki Mojave Çölü üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
  • 2023 yılından bu yana, ilk uçuşa hazırlık aşamasında olan uçak, ABD Asteroidindeki Mojave Çölü’ndeki havacılık merkezinde motor analizleri, taksi işlemleri ve ayrıca yüksek hızda kilometre analizi de dahil olmak üzere bir dizi yer kontrolünden geçiyor.
  • Uçak, “Bebek Patlaması”nı Mach 2,2 hızına çıkarmak için gereken 3 adet General Electric J85-15 turbojet motorla donatılmıştır.

Uçak, Mojave Hava ve Uzay Limanı havaalanından havalandı ve 12 kişiyi aldatarak atmosfere aldı. Ana uçuş sırasında XB-one toplam 2170 metre yüksekliğe ulaştı.

Süpersonik süper yolcu gemisi XB’nin göstericisi ilk yükselişini tamamladı

İnişten önce, kameralar kullanılarak otomatik iris görsel incelemesi de başlatıldı; bu, önceki nesil hipersonik uçaklarda kullanılan yönlendirilebilir burun aracılığıyla kontrolün sizde olmasını sağladı. Batı’daki kontrolörün düzeltici talimatları olmadan, XB-1 pilotunun inişini yapın ve ilave gerçeklikle görsel bir genel bakış düzenlemeye başlayın. Sistem, pilotun önden girilen bir ekrana, uçak hareket halindeyken iki video kameradan alınan yüksek çözünürlüklü görüntüyü giriyor.